8 en 9 jaar

Rond 15:45 uur gaan de kinderen van 8 en 9 jaar van start. Kinderen van 8 en 9 jaar lopen een rondje van 1175 meter door het centrum Nijkerk. Wanneer zij weer over de finish komen ligt er ook voor hen een mooie medaille klaar. 

 

De kids zouden het natuurlijk geweldig vinden om tijdens deze wedstrijd aangemoedigd te worden door hun ouders, opa's en oma's, oom's en tante's. Daarom laten wij hier alvast het parcours zien dat de 8 en 9 jarigen gaan lopen.

De groep van 8 en 9 jarigen start eveneens op het Plein, maar loopt twee verschillende rondjes achtereenvolgend. Allereerst lopen zij hetzelfde rondje als de 4 en 5 jarigen, namelijk:

Zij lopen dit rondje in dezelfde looprichting als de 4 en 5 jarigen. Namelijk via de Kloostersteeg naar de Langestraat, om vervolgens via de Kerkstraat, Catherinastraat en het Verlaat op het Plein terug te keren. Vervolgens lopen zij de Singel op om hetzelfde rondje te lopen als de 6 en 7 jarigen, namelijk:

Ook dit rondje lopen de 8 en 9 jarigen in dezelfde richting. Namelijk via de Singel -> Oosterstraat -> Langestraat -> Kerkstraat  -> Catharinastraat naar het Verlaat om vervolgens weer op het Plein te finishen.